Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

Συχνές Ερωτήσεις USB & Memory Stick

Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων USB Stick & Καρτών Μνήμης

Το USB Stick / Η κάρτα μνήμης δεν αναγνωρίζεται. Τι να κάνω?

Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Αν δεν μπορεί να το αναγνωρίσει ο Η/Υ σας, τότε κάποιο ηλεκτρονικό τμήμα της συσκευής έχει καταστραφεί. Καλέστε μας άμεσα.

 

 

 

 

Πόσο θα κοστίσει η ανάκτηση?

Το κόστος για την ανάκτηση των USB Stick & Καρτών μνήμης χωρίζεται σε δύο ενότητες: 30€ - 180€ για βλάβες λογικής φύσεως και 180€ - 350€ για βλάβες ηλεκτρονικής φύσεως. Δείτε περισσότερα εδώ.

Ποιά διαδικασία ακολουθείτε?

Συνοπτικά, παραλαμβάνουμε το αποθηκευτικό μέσο και το εξετάζουμε προκειμένου να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για κάποιο "λογικό" σφάλμα ή αν το πρόβλημα είναι σε κάποιο ηλεκτρονικό τμήμα του. Αν το πρόβλημα είναι λογικής φύσεως τότε γίνεται ανάκτηση με εξειδικευμένο λογισμικό. Αν το πρόβλημα είναι ηλεκτρονικής φύσεως, τότε το ολοκληρωμένο που αποθηκεύει δεδομένα τοποθετείται σε ειδική συσκευή μέσω της οποίας αποκρυπτογραφείται (αν χρειάζεται) και γίνεται συνδιασμός των διευθύνσεων με τα δεδομένα προκειμένου να πάρουμε λειτουργικά data.

Χρειάζομαι μόνο έναν φάκελο με έγγραφα από τη συσκευή μου, αλλά χτύπησε. Θα υπάρξει διαφορετική χρέωση αν σας ζητήσω να ανακτήσετε μόνο 2-3 αρχεία?

Όχι. Η χρέωση είναι η ίδια είτε ανακτήσουμε 1 ΜΒ είτε ανακτήσουμε πολλα GB. Ο λόγος είναι ότι για να μπορέσουμε να πάρουμε έστω και ένα αρχείο μέσα από τη συσκευή, θα πρέπει πρακτικά να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ποιά δεδομένα δεν ανακτώνται?

Ανάκτηση δεδομένων δεν γίνεται όταν έχει καταστραφεί το ολοκληρωμένο chip στο οποίο γράφονται δεδομένα. Αυτό μπορεί να συμβεί αν το ολοκληρωμένο έχει καεί ή αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η ανάκτηση είναι δυνατή.

Τα δεδομένα μου είναι κρυπτογραφημένα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα

Συνδέω το USB Stick / την κάρτα μνήμης και μου λέει ότι χρειάζεται διαμόρφωση. Τι να κάνω?

Να μην προχωρήσετε στη διαμόρφωση και να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας προκειμένου να ανακτήσουμε τα δεδομένα σας. Πρόκειται για κλασικό "λογικό" σφάλμα όπου έχει καταστραφεί το σύστημα με το οποίο η συσκευή αναγνωρίζει το σύστημα αρχείων. Τα δεδομένα σας είναι ανακτήσιμα, αρκεί να μην πειραματιστείτε προσπαθώντας να τα ανακτήσετε μόνοι σας.

Άνοιξα τη συσκευή και προσπάθησα μόνος μου να διορθώσω τη βλάβη. Χειροτέρεψα το πρόβλημα?

Αν δεν πειράξατε τα ολοκληρωμένα chip που περιέχονται μέσα στη συσκευή, τότε όχι

Τι γίνεται με την εχεμύθεια?

Η παραλαβή του μέσου γίνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο πλευρών το οποίο εξασφαλίζει τον πελάτη από οποιαδήποτε χρήση των δεδομένων του. Σας εγγυόμαστε πως η εχεμύθεια είναι πρωτεύουσας σημασίας για εμάς.

Και αν στα δεδομένα που μου ανακτήσατε δεν περιλαμβάνονται αυτά που πραγματικά ήθελα, τι θα πληρώσω?

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία ανάκτησης θα ενημερωθείτε για τα ανακτήσιμα αρχεία. Αυτό θα γίνει είτε τηλεφωνικώς αν τα αρχεία που σας ενδιαφέρουν είναι λίγα είτε σας αποστέλλεται λίστα με τα αρχεία που είναι δυνατόν να ανακτηθούν. Έτσι μπορείτε να ελέγξετε αν τα πολύτιμα δεδομένα σας περιλαμβάνονται στα αρχεία που μπορούμε να σας ανακτήσουμε. Εννοείται πως αν τα δεδομένα σας δεν μπορούν να ανακτηθούν, παύει η διαδικασία ανάκτησης και δεν χρεώνεστε απολύτως τίποτα.

Πόσο κοστίζει η διάγνωση?

Η διάγνωση είναι εντελώς δωρεάν.
Θα πρέπει να τονίσουμε πως αν το πρόβλημα είναι ηλεκτρονικής φύσεως τότε οποιαδήποτε εγγύηση έχει η συσκευή θα πάψει να ισχύει κατά τη διαδικασία της διάγνωσης, καθώς η συσκευή διαμερίζεται.
Αν το πρόβλημα είναι λογικής φύσεως, η εγγύηση θα συνεχίσει να ισχύει.

Τα δεδομένα μου είναι πολύτιμα και τα χρειάζομαι άμεσα. Πότε θα τα έχω?

Συνήθως απαιτούνται 1-3 ημέρες, ανάλογα με το μέγεθος του αποθηκευτικού μέσου και την πολυπλοκότητα της ανάλυσης που θα απαιτηθεί να γίνει.

Μπορείτε να έρθετε στο χώρο μου για να κάνετε επί τόπου την ανάκτηση?

Φυσικά και όχι. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο δεν είναι γνώστης του αντικειμένου της ανάκτησης. Αποφύγετέ τον γιατί μάλλον περισσότερη ζημιά θα κάνετε.

Σε τι μέσο θα μου επιστρέψετε τα δεδομένα που θα ανακτηθούν?

Σε όποιο μέσο μας ζητήσετε. Αν πρόκειται για μικρό όγκο τότε μπορούμε να σας τα γράψουμε σε DVD (δωρεάν). Αν ο όγκος είναι μεγάλος τότε θα χρειαστεί να τα γράψουμε σε κάποιο σκληρό δίσκο της επιλογής σας (τον οποίο χρεώνεστε έξτρα).

end faq

Find us

WD Trusted Partners

Συχνές Ερωτήσεις

  • για Σκληρούς Δίσκους >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων Ο δίσκος μου χτύπησε!! Τι να κάνω? Αν διαπιστώσετε πρόβλημα στο μέσο Read More
  • για συστήματα RAID >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων συστημάτων RAID Το σύστημα RAID / NAS Box σταμάτησε να λειτουργεί. Τι να κάνω? Αν Read More
  • για USB & Memory Stick >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων USB Stick & Καρτών Μνήμης Το USB Stick / Η κάρτα μνήμης δεν αναγνωρίζεται. Τι Read More
  • 1