Η Northwind Data Recovery με αίσθημα ευθύνης είχε λάβει εξ αρχής όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του CoVid19.
Όμως, με κύριο γνώμονα την υγεία όλων μας, από τη Δευτέρα 23/3/2020 θα εργαζόμαστε είτε από το σπίτι είτε σε απομονωμένους χώρους, αναλόγως της περίστασης.

Παρακαλούμε όλους τους πελάτες μας ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ στα εργαστήριά μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να παραλάβουν ή να προσκομίσουν δίσκους για ανάκτηση.
Aντ' αυτού, μπορούν να στείλουν τα αποθηκευτικά μέσα τους με ΕΛΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ (τηλ. επικοινωνίας 11120) και ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούν στην ιστοσελίδα μας, ΕΔΩ.

Όσον αφορά τα επείγοντα περιστατικά, παρακαλούμε τους πελάτες μας να καλέσουν κάποιον από τους μηχανικούς μας στα 6945368194, 6948182201 και 6946908811 για τις απαραίτητες συνεννοήσεις.
Οι ανακτήσεις δεδομένων που είναι σε εξέλιξη θα προχωρήσουν κανονικά και οι πελάτες μας θα ενημερωθούν σχετικά τηλεφωνικώς.

Όλοι μαζί, θα νικήσουμε την πανδημία και θα βγούμε δυνατότεροι!

Toggle Bar

Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

Χάλασε ο σκληρός μου δίσκος

Χάλασε ο σκληρός μου δίσκος;

χαλασε ο σκληρος μου δισκοςΟι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χαλάσει ένας σκληρός δίσκος είναι πολλοί.

Αν θελήσουμε να τους κατηγοριοποιήσουμε, θα το κάναμε στις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Παίζει ρόλο ο τύπος του σκληρού δίσκου,
  2. Παίζει ρόλο η χρήση του και οι ώρες λειτουργίας του,
  3. Παίζουν ρόλο οι συνθήκες στις οποίες λειτουργεί (θερμοκρασία, υγρασία κλπ)
  4. Και φυσικά, η ηλικία του.

Τι εννοούμε κατεστραμένος / χαλασμένος σκληρός δίσκος;

Συνήθως με την όρο του κατεστραμένου ή χαλασμένου σκληρού δίσκου εννοούμε γενικά την αδυναμία πρόσβασης στα δεδομένα μας (είτε αυτά είναι αρχεία κειμένου, είτε φωτογραφίες είτε βίντεο) ανεξάρτητα από τη βλάβη και την αιτία. Για να μπορέσουμε, όμως, να ανακτήσουμε τα δεδομένα και να αποκτήσουμε ξανά πρόσβαση στα αρχεία μας, θα πρέπει να γίνουν μία σειρά από ενέργειες οι οποίες περιγράφονται παρακάτω.

  1. Αρχικά, θα πρέπει να διερευνηθεί η αιτία της βλάβης, τι ακριβώς έχει συμβεί και υπό ποιές συνθήκες συνέβη. 
  2. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξετάσουμε τον ίδιο το δίσκο για να δούμε την υγεία του και βάσει των πληροφοριών που έχουμε συλλέξει, από το πρώτο στάδιο, θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ανάκτησης κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
  3. Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο, αξιολογούμε το αποτέλεσμα των ενεργειών μας και κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, εφόσον χρειάζεται, για να βελτιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα.

Μπορούμε να επιβαρύνουμε την κατάσταση του σκληρού δίσκου;

κατεστραμενη επιφανεια σκληρου δισκουΣτο σημείο αυτό, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να γίνονται από εξειδικευμένο μηχανικό ανάκτησης δεδομένων, με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση του τρόπου λειτουργίας των σκληρών δίσκων, της αρχιτεκτονικής του μικροκώδικα (firmware) τους, καθώς και των διαφόρων συστημάτων αρχείων (NTFS, FAT κλπ). Οποιοδήποτε σφάλμα σε κάθε βήμα της διαδικασίας, μπορεί να αποβεί μοιραίο και ο σκληρός δίσκος να είναι οριστικά μη-ανακτήσιμος οπότε και τα αρχεία μας θα έχουν χαθεί για πάντα.

Στα εργαστήρια της Northwind Data Recovery στην Αθήνα και στα εργαστήρια της Northwind Data Recovery στην Θεσσαλονίκη λαμβάνουμε καθημερινά σκληρούς δίσκους για ανάκτηση αρχέιων και δεδομένων που έχουν υποστεί κακοποίηση από μη-εξειδικευμένους τεχνικούς, από άλλες "εταιρίες ανάκτησης" ή ακόμα και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του σκληρού δίσκου, που πίστευαν ότι η διαδικασία της ανάκτησης δεδομένων θα είναι κάτι απλό, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ανάκτηση αρχείων και να αυξάνουν το κόστος της διαδικασίας.

Οι μηχανικοί μας, με εμπειρία στην ανάκτηση δεδομένων από το 2002, έχουν αντιμετωπίσει δεκάδες χιλιάδων περιστατικά απώλειας δεδομένων με τεράστια επιτυχία. 
Αν αντιμετωπίζετε κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα Με το σκληρό σας δίσκο ή τον SSD ή ακόμη και με συστοιχία RAID, ελάτε σε επικοινωνία με τη Northwind Data Recovery για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στα πολύτιμα δεδομένα σας.