Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

Ανάκτηση Δεδομένων Σκληρών Δίσκων

Ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων

Επιλέξτε κατασκευαστή:
Western Digital | Seagate | HGSTMaxtor | Toshiba | Fujitsu | Samsung | IBM/Hitachi | Quantum | Εξωτερικοί δίσκοι

Η Northwind Data Recovery εξειδικεύεται στην ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων.

Σκληρος δισκος ανακτηση δεδομενων

Εκτελούμε ανάκτηση σκληρών δίσκων όλων των τύπων συνδεσμολογίας (IDE, SATA, SCSI κλπ) καθώς επίσης και σε εξωτερικούς δίσκους όλων των τύπων (USB 2.5", USB 3.5" κλπ).

Πραγματοποιούμε ανάκτηση δεδομένωνσκληρών δίσκων ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος (Windows, Linux, MacOS, SCO κλπ) και ο εξοπλισμός μας είναι συμβατός με όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες σκληρών δίσκων (Western Digital, Seagate, Samsung, Maxtor, Hitachi/IBM, Toshiba, Fujitsu, HP, Quantum κλπ).

Αν ο δίσκος σας σταμάτησε να αποκρίνεται, αν σας έπεσε κατά λάθος από τα χέρια και πλέον δεν αναγνωρίζεται από τον Η/Υ σας, αν κάνει περίεργους θορύβους, είναι πολύ σημαντικό να μην κάνετε καμία απόπειρα ανάκτησης των δεδομένων μόνοι σας ή δίνοντας το δίσκο σε "κάποιο τεχνικό φίλο" σας, γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό και για τα δεδομένα σας αλλά και για την τσέπη σας.

 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις παρακαλούμε αποσυνδέστε τον σκληρό δίσκο από το ρεύμα και επικοινωνήστε μαζί μας (210.3314829 για Αθήνα, 2310.402675 για Θεσσαλονίκη ή για επείγοντα περιστατικά στο 6946.908811) και κάποιος έμπειρος τεχνικός της εταιρίας μας θα σας καθοδηγήσει για τα επόμενα απαραίτητα βήματα προκειμένου να γίνει μια δωρεάν διάγνωση του προβλήματος.

Τέλος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα πολύ σημαντικά σημεία σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων :

 • ανακτηση δεδομενων απο κατεστραμενο δισκοΟι σκληροί δίσκοι περιέχουν ευαίσθητα κινούμενα μηχανικά μέρη στο εσωτερικό τους. Πρόσβαση σε αυτά θα πρέπει να έχει μόνο εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μην δοκιμάσετε για κανένα λόγο να παρέμβετε στο εσωτερικό του δίσκου προκειμένου να διορθώσετε τη βλάβη μόνοι σας. Στο 99.999% των περιπτώσεων ο δίσκος θα είναι μη-ανακτήσιμος μετά την "επέμβασή" σας για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο κυριότερος από αυτούς είναι ότι η απόσταση των κεφαλών από την επιφάνεια των δίσκων (platters) είναι τόσο μικρή που ακόμα και ένας κόκκος σκόνης θα αποβεί καταστροφικός. Για αυτό το λόγο οι σκληροί δίσκοι ανοίγονται σε Clean Room το οποίο είναι απαλλαγμένο από σωματίδια σκόνης και υγρασίας.
  Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως προκειμένου ο δίσκος να λειτουργεί σωστά έχει τις κεφαλές του ευθυγραμμισμένες με ακρίβεια χιλιοστού του χιλιοστού. Οποιαδήποτε παρέμβαση στο εσωτερικό χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό ο οποίος θα εξασφαλίσει τη διατήρηση του alignment, καθιστά το δίσκο αυτόματα 100% μη-ανακτήσιμο.

 • επιδιορθωση σκληρου δισκουΣτη διαδικασία της ανάκτησης δεν επισκευάζεται ο δικός σας δίσκος. Απλώς τοποθετούνται ανταλλακτικά στο δίσκο σας έτσι ώστε να έρθει σε μία υποτυπώδη -έστω- λειτουργική κατάσταση και στη συνέχεια παίρνουμε τα δεδομένα που είναι λειτουργικά. Στο τέλος της διαδικασίας ο δίσκος σας επιστρέφεται στην αρχική του μορφή, δηλαδή μη-λειτουργικός. Στις περιπτώσεις που αυτή η μέθοδος δεν είναι αποτελεσματική (πχ. σε περιπτώσεις εκτεταμένης βλάβης στις κεφαλές), ακολουθούμε άλλη μέθοδο, η οποία συνοπτικά περιλαμβάνει τη μεταφορά των platter σε άλλο δίσκο - δότη.

 

Find us

Official Blog of Northwind data recovery

ανακτηση δεδομενων clean room northwind data recovery

ηχος χαλασμενου σκληρου δισκου

Συχνές Ερωτήσεις

 • για Σκληρούς Δίσκους >

  Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων Ο δίσκος μου χτύπησε!! Τι να κάνω? Αν διαπιστώσετε πρόβλημα στο μέσο Read More
 • για συστήματα RAID >

  Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων συστημάτων RAID Το σύστημα RAID / NAS Box σταμάτησε να λειτουργεί. Τι να κάνω? Αν Read More
 • για USB & Memory Stick >

  Συχνές Ερωτήσεις USB & Memory Stick Το USB Stick δεν αναγνωρίζεται. Τι να κάνω? Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που Read More
 • 1