Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

HGST Δίσκοι Ανάκτηση Δεδομένων

HGST Δίσκοι Ανάκτηση Δεδομένων

H HGST (Hitachi Global Storage Technologies) θεωρείται η εταιρία που κατασκευάζει τους πλέον αξιόπιστους σκληρούς δίσκους στον κόσμο, σύμφωνα και με την BackBlaze.

HGST σκληρος δισκος ανακτηση δεδομενωνΟι δίσκοι της Hitachi / HGST (Hitachi Global Storage Technologies), από το 2012 και μετά είναι οικονομικών συμφερόντων της WD (η τεχνολογία και η αρχιτεκτονική των δίσκων παραμένει Hitachi / HGST πάντως).

Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά την εξαγορά της HGST από τη Western Digital, η τεχνολογία της HGST επίσης αφομοιώθηκε με αποτέλεσμα να βλέπουμε πλέον εσωτερικούς δίσκους της HGST μέσα σε κουτιά Western Digital, με αυτοκόλλητα Western Digital αλλά σκληρούς δίσκους HGST!
Επίσης, βλέπουμε πλέον σκληρούς δίσκους με Ήλιο (He+), πατέντα της HGST, να βγαίνουν πλέον με αυτοκόλλητο της Western Digital.
Η Western Digital, με την κίνηση αυτή έχει βάλει στη φαρέτρα της τους εξαιρετικής ποιότητας δίσκους της HGST, δίνοντας ένα γερό χτύπημα στον ανταγωνισμό.

Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι η HGST ήταν η πρώτη εταιρία που κατασκεύασε σκληρούς δίσκους με Ήλιο. Ο λόγος που χρησιμοποίησε αυτό το ευγενές αέριο είναι το γεγονός ότι το ήλιο έχει μικρότερες τριβές σε σχέση με το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να λύνεται το πρόβλημα της πυκνότητας. Με τον τρόπο αυτό, οι μηχανικοί της HGST κατάφεραν να μπορέσουν αποθηκεύσουν μεγαλύτερη ποσότητα δεδομένων στον ίδιο χώρο και έκτοτε οι δίσκοι οι οποίοι έχουν χωρητικότητες μεγαλύτερες των 8ΤΒ, χρησιμοποιούν ήλιο στο εσωτερικό τους. 

Το πιο σύνηθες πρόβλημα των σκληρών δίσκων HGST: 

Το πιο σύνηθες πρόβλημα των δίσκων της HGST είναι στις κεφαλές και συνήθως οφείλεται σε πτώση. Το καλό είναι ότι η ποιότητα των platter της HGST είναι πολύ καλή, με αποτέλεσμα συνήθως να μπορούμε να ανακτήσουμε δεδομένα ακόμα και από ακραίες βλάβες τέτοιου τύπου.

Αν ο δίσκος σας παρουσιάζει τέτοια προβλήματα τότε η Northwind μπορεί να ανακτήσει τα δεδομένα σας. Στα εργαστήριά μας τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένα Clean Room, τα οποία μας επιτρέπουν να επέμβουμε στο εσωτερικό αυτών των δίσκων και να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να ανακτήσουμε τα δεδομένα τους. Η Northwind Data Recovery, πιστοποιημένος partner της HGST, διαθέτει στοκ με περισσότερους από 15.000 σκληρούς δίσκους, κάτι που μας επιτρέπει να εντοπίσουμε το απαραίτητο ανταλλακτικό που θα χρειαστεί για την ανάκτηση, ακόμα και από τον πιο σπάνιο δίσκο.

ανακτηση δεδομενων απο hgst σκληρο δισκο

Οι σκληροί δίσκοι της HGST έχουν επίσης την τάση να παθαίνουν βλάβες στο firmware zone του σκληρού δίσκου με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση στα δεδομένα του σκληρού δίσκου. Τυπικά, όταν κάτι τέτοιο συμβεί, ο δίσκος θα κολλήσει για μερικά δευτερόλεπτα όταν το BIOS θα προσπαθεί να τον αναγνωρίσει. Στη συνέχεια ο δίσκος μπορεί να αναγνωριστεί σωστά, να μην αναγνωριστεί καθόλου ή να αναγνωριστεί με λάθος όνομα και χωρητικότητα. Αν αναγνωριστεί σωστά, οι επιδόσεις του θα έχουν μειωθεί δραματικά πριν ο δίσκος καταρρεύσει εντελώς. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να μην είναι προσπελάσιμα τα δεδομένα και να εμφανίζονται μηνύματα σφάλματος Ι/Ο.Αν αναγνωριστεί εσφαλμένα, είναι πιθανόν να βλέπετε μηδενική ή λανθασμένη χωρητικότητα. Αν προσπαθήσετε να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας από έναν τέτοιο δίσκο θα πρέπει να βλέπετε σφάλματα του τύπου "Primary Master Hard Disk Fail" ή "No operating system found" ή "S.M.A.R.T. Capable But Command Failed" ή "Disk boot failure. Insert system disk and press enter" ή "Hard drive not recognized" ή "Drive Mount Failure" ή κάτι παρόμοιο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να ανακτήσουμε δεδομένα από το δίσκο σας.

Σημάδια κατεστραμμένων σκληρών δίσκων HGST: 

Στους δίσκους HGST είναι πιθανό μόλις κάνουν spin up, οι κεφαλές να χτυπάνε από το ξεκίνημα. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι σημάδι κατεστραμμένων κεφαλών. Σε αντίθεση με τη συμπεριφορά των δίσκων άλλων εταιριών, οι δίσκοι της HGST που έχουν βλάβη στις κεφαλές δεν θα κάνουν spin down αλλά θα συνεχίσουν να στροφάρουν. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι πολύ σημαντικό να γίνουν σωστά διαγνωστικά στο δίσκο προκειμένου να εξαλειφθεί η περίπτωση το πρόβλημα να προέρχεται από σφάλμα στο firmware ή πρόβλημα στο PCB, κάτι που επίσης θα μπορούσε να προκαλέσει clicking.
Οι κεφαλές κανονικά παρκάρουν στην ειδική ράμπα έξω από το χώρο των platters, αλλά πολλές φορές μετά από κάποιο σφάλμα ή μη-κανονικό τερματισμό, αδυνατούν ή δεν προλαβαίνουν να επιστρέψουν στη ράμπα και μένουν επάνω στην επιφάνεια. Αμέσως μετά το spin down, οι κεφαλές κολλάνε επάνω στην επιφάνεια και είναι αδύνατον να απελευθερωθούν χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απαραίτητη εμπειρία. Μην ανοίξετε τον δίσκο μόνοι σας - θα κάνετε ζημιά στα platters και ο δίσκος θα είναι μη ανακτήσιμος.Τέλος, ένα κλασικό πρόβλημα των δίσκων αυτών (όπως και όλων των άλλων δίσκων, όλων των κατασκευαστών) είναι αυτό των Bad Sectors. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, τα platter στα οποία γράφονται τα δεδομένα αρχίζουν να φθείρονται ("degradation") και εμφανίζονται bad sectors. Όταν ο δίσκος προσπαθεί να διαβάσει τέτοια τμήματα της επιφάνειας, μπορεί να "παγώσει" την λειτουργία του, ή να ακούγονται περίεργοι θόρυβοι όπως "scratching", ελαφριά ticks ή και ηχηροί θόρυβοι. Μόλις ο δίσκος αρχίσει να εμφανίζει τέτοια συμπτώματα, είναι πολύ σημαντικό να σταματήσετε αμέσως τη λειτουργία του δίσκου και να μας τον στείλετε για δωρεάν διάγνωση. Οποιαδήποτε περαιτέρω απόπειρα κάνετε, θα προστεθεί στα προβλήματα που έχει ήδη ο δίσκος και θα μειώσετε τον αριθμό των ανακτήσιμων δεδομένων. Στο εργαστήριο της η Northwind Data Recovery χρησιμοποιεί ακριβά και εξειδικευμένα εργαλεία κλωνοποίησης τα οποία έχουν την δυνατότητα να παρακάμψουν τα κατεστραμμένα τμήματα της επιφάνειας και να διαβάσουν τα υγιή δεδομένα.

Μπορείτε να ανατρέξετε σε όλα τα HGST μοντέλα σκληρών δίσκων από τα οποία έχουμε ανακτήσει αρχεία στα εργαστήρια της Northwind Data Recovery στην Αθήνα και στα εργαστήρια της Northwind Data Recovery στην Θεσσαλονίκη.