Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

Quantum Δίσκοι Ανάκτηση Δεδομένων

Quantum Δίσκοι Ανάκτηση Δεδομένων

ανακτηση δεδομενων απο quantum δισκοΈνα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που παρουσιάζουν οι δίσκοι Quantum είναι τα προβλήματα στο firmware. Το firmware αποθηκεύεται στα platters στο λεγόμενο System (Service) Area των σκληρών δίσκων Quantum. Αν ένα από αυτά τα modules καταστραφεί, τότε ο δίσκος δεν μπορεί να ξεκινήσει. Δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα οικιακά. Είναι πολύπλοκη διαδικασία, απαιτεί χρήση εξοπλισμού που είναι ακριβός και βαθιά γνώση του αντικειμένου των σκληρών δίσκων και της ανάκτησης δεδομένων.

Το Νο1 πρόβλημα για τους δίσκους Quantum (ιδίως για τις σειρές Quantum Fireball CX και Fireball LCT) είναι τα σφάλματα που παρουσιάζουν επάνω στην πλακέτα τους. Αυτό συνήθως εμφανίζεται από υπερθέρμανση, πτώση (ή αυξομείωση) της τάσης ή προβλήματα στο μοτέρ του δίσκου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο δίσκος δεν ξεκινάει και -φυσικά- δεν αναγνωρίζεται καθόλου στο BIOS.

Αν ο σκληρός δίσκος Quantum στο ξεκίνημά του χτυπάει ("clicking sounds"), τότε τις περισσότερες φορές αυτό είναι σημάδι κατεστραμμένων κεφαλών. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να γίνουν σωστά διαγνωστικά προκειμένου να εξαλειφθεί η πιθανότητα ο δίσκος να χτυπάει εξαιτίας προβληματικού firmware ή κάποιου σφάλματος στο PCB.

Ποιά είναι τα προβλήματα των δίσκων Quantum ;

ανάκτηση αρχειων απο quantum δισκοΤέλος, ένα κλασικό πρόβλημα των δίσκων αυτών (όπως και όλων των άλλων δίσκων, όλων των κατασκευαστών) είναι αυτό των Bad Sectors. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, τα platter στα οποία γράφονται τα δεδομένα αρχίζουν να φθείρονται ("degradation") και εμφανίζονται bad sectors. Όταν ο δίσκος προσπαθεί να διαβάσει τέτοια τμήματα της επιφάνειας, μπορεί να "παγώσει" την λειτουργία του, ή να ακούγονται περίεργοι θόρυβοι όπως "scratching", ελαφριά ticks ή και ηχηροί θόρυβοι. Μόλις ο δίσκος αρχίσει να εμφανίζει τέτοια συμπτώματα, είναι πολύ σημαντικό να σταματήσετε αμέσως τη λειτουργία του δίσκου και να μας τον στείλετε για δωρεάν διάγνωση. Οποιαδήποτε περαιτέρω απόπειρα κάνετε, θα προστεθεί στα προβλήματα που έχει ήδη ο δίσκος και θα μειώσετε τον αριθμό των ανακτήσιμων δεδομένων.

Quantum Δίσκοι Ανάκτηση Δεδομένων

Στο εργαστήριο της η Northwind χρησιμοποιεί ακριβά εργαλεία κλωνοποίησης τα οποία έχουν την δυνατότητα να παρακάμψουν τα κατεστραμμένα τμήματα της επιφάνειας και να διαβάσουν τα υγιή δεδομένα. Αυτή είναι συνήθως η μόνη μέθοδος μέσω της οποίας είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από δίσκους Quantum.

Μπορείτε να δείτε όλα τα μοντέλα σκληρών δίσκων Quantum, από τα οποία έχουμε ανακτήσει αρχεία στα εγαστήρια της Northwind Data Recovery στην Αθήνα και στα εγαστήρια της Northwind Data Recovery στην Θεσσαλονίκη.

Find us

Official Blog of Northwind data recovery

ανακτηση δεδομενων clean room northwind data recovery

ηχος χαλασμενου σκληρου δισκου

Συχνές Ερωτήσεις

  • για Σκληρούς Δίσκους >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων Ο δίσκος μου χτύπησε!! Τι να κάνω? Αν διαπιστώσετε πρόβλημα στο μέσο Read More
  • για συστήματα RAID >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων συστημάτων RAID Το σύστημα RAID / NAS Box σταμάτησε να λειτουργεί. Τι να κάνω? Αν Read More
  • για USB & Memory Stick >

    Συχνές Ερωτήσεις USB & Memory Stick Το USB Stick δεν αναγνωρίζεται. Τι να κάνω? Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που Read More
  • 1