Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

Ανάκτηση δίσκων SSD

 

Ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους SSD

 

Ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων SSD

Οι δίσκοι SSD (Solid State Drives) έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα.

Το προφανές τους πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα προσπέλασης δεδομένων η οποία δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο σύστημα αποθήκευσης.

Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή οι δίσκοι SSD δεν έχουν κινητά μέρη, αυτό τους κάνει περισσότερο αξιόπιστους. Στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ναι μεν η έλλειψη ευαίσθητων κινητών μερών στο εσωτερικό του δίσκου τον κάνει λιγότερο ευαίσθητο σε κάποιου είδους βλάβες (πχ. δεν τίθεται θέμα μηχανικής βλάβης λόγω πτώσης), ταυτόχρονα όμως οι δίσκοι αυτοί είναι περισσότερο ευαίσθητοι στις απότομες διακυμάνσεις του ρεύματος αλλά και σε υψηλά ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία.

Το μειονέκτημα των σκληρών δίσκων SSD είναι ότι έχουν περιορισμένο αριθμό εγγράψιμων κύκλων λόγω των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων τους και έτσι η πιθανότητα απώλειας δεδομένων είναι μεγαλύτερη από ότι ενός συμβατικού δίσκου.

Το άλλο μειονέκτημα των δίσκων αυτών είναι ότι οι διάφορες κατασκευάστριες εταιρίες (Intel, Sandisk, Toshiba, OCZ κλπ) χρησιμοποιεί η κάθε μία τη δική της NAND τεχνολογία και τους δικούς της αλγόριθμους προκειμένου να επιτύχει το κατά το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα με τα προϊόντα της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο κάθε δίσκος να είναι μοναδικός και η ανάκτηση των δεδομένων του πραγματικός λαβύρινθος.

Οι έμπειροι τεχνικοί της Northwind έχουν αναπτύξει ένα σύστημα μέσω του οποίου η ανάκτηση δεδομένων από τέτοιους δίσκους είναι δυνατή.

Επικοινωνήστε μαζί μας (210.3314829 για Αθήνα, 2310.402675 για Θεσσαλονίκη ή 6946.908811 για επείγοντα περιστατικά) για να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στο σύστημά σας μέσω μιας δωρεάν διάγνωσης.