Ανάκτηση Δεδομένων Northwind Clean Room

Northwind europol partner in nomoreransom Project

Hddguru

Northwind member of GDRA

Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

Ανάκτηση Αρχείων Σκληρών Δίσκων και SSD

ανάκτηση αρχείων σκληρός δίσκος western digital

Western Digital

Ανάκτηση αρχείων από σκληρούς δίσκους & SSD Western Digital.

ανάκτηση αρχείων σκληρός δίσκος seagate

Seagate

Ανάκτηση αρχείων από σκληρούς δίσκους & SSD Seagate.

ανάκτηση αρχείων σκληρός δίσκος toshiba

Toshiba

Ανάκτηση αρχείων από σκληρούς δίσκους & SSD Toshiba.

 
ανάκτηση αρχείων σκληρός δίσκος Fujitsu

Fujitsu

Ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους Fujitsu.

hgst σκληρος δισκος ανακτηση δεδομενενω

HGST

Ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους HGST.

ανάκτηση αρχείων σκληρός δίσκος Maxtor

Maxtor

Ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους Maxtor.

 
ανάκτηση αρχείων σκληρός δίσκος Samsung

Samsung

Ανάκτηση αρχείων από σκληρούς δίσκους & SSD Samsung.

ανάκτηση αρχείων σκληρός δίσκος Quantum

Quantum

Ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους Quantum.

ανάκτηση αρχείων εξαωτερικός σκληρός δίσκος

Εξωτερικοί

Ανάκτηση αρχείων από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και SSD.

 
Διαδικασία Δωρεάν Αποστολής Δίσκου

Διαδικασία Δωρεάν Αποστολής Δίσκου

Διαδικασία δωρεάν αποστολής δίσκου στη Northwind για ανάκτηση δεδομένων Read More
Δωρεάν Διάγνωση Σκληρού Δίσκου

Δωρεάν Διάγνωση Σκληρού Δίσκου

Δωρεάν διάγνωση σκληρού δίσκου από τη Northwind Data Recovery. Read More
Υπολογισμός Κόστους Ανάκτησης Δεδομένων

Υπολογισμός Κόστους Ανάκτησης Δεδομένων

Υπολογίστε online το κόστος ανάκτησης δεδομένων με την εφαρμογή της Northwind Data Recovery Read More
Δωρεάν Παραλαβή Σκληρού Δίσκου

Δωρεάν Παραλαβή Σκληρού Δίσκου

Διαδικασία δωρεάν παραλαβής δίσκου που ανακτήθηκε από τη Northwind Read More
  • 1

Uncategorised

Είναι αξιόπιστοι οι SSD δίσκοι? Ποιόν SSD να πάρω?

Είναι αξιόπιστοι οι SSD δίσκοι?

Ποιές είναι οι διαφορές SSD και Σκληρού Δίσκου?

Είναι από τις πιο συχνές ερωτήσεις που καλούμαστε να απαντήσουμε ως Northwind Data Recovery.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι SSD δίσκοι έχουν σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με τους συμβατικούς (HDD) δίσκους.

  1. ειναι αξιοπιστοι οι ssd δισκοιΠρώτον και κυριότερο, η ταχύτητα. Μπορεί να επιτυγχάνουν μέχρι και 10 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από τους HDD. Όποιος έχει κάνει αναβάθμιση τον Η/Υ του ή το laptop του με SSD δίσκο αντικαθιστώντας τον παλιό HDD, θα καταλαβαίνει ακριβώς αυτό. Τεράστια διαφορά στην ταχύτητα με την οποία boot-άρει το μηχάνημα και ανοίγει τις εφαρμογές.
  2. Κατά δεύτερον, πλέον έχουν γίνει πολύ προσιτοί οικονομικά, αφού μπορεί κανείς να αγοράσει SSD δίσκο στα 500GB με λιγότερο από 100 ευρώ.

Όμως, πόσο αξιόπιστοι είναι?

Μπορεί να έχετε διαβάσει κάπου, ότι οι δίσκοι SSD έχουν συγκεκριμένο αριθμό εγγράψιμων κύκλων, ενώ από το σημείο εκείνο και έπειτα καταρρέουν. Αληθεύει?

Για να το πούμε πιο απλά:

  • Οι δίσκοι SSD χαλάνε?
  • Και αν ναι, χαλάνε πιο γρήγορα και πιο συχνά από τους HDD?
  • Μπορώ να τους εμπιστευτώ με τα ευαίσθητα και σημαντικά δεδομένα μου?
  • Πότε να τους αντικαθιστώ?

Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε. Ας τα δούμε αναλυτικά.

χαλανε οι ssd δισκοιΟι SSD δίσκοι χαλάνε?

Φυσικά και χαλάνε.

Στα εργαστήριά μας λαμβάνουμε για ανάκτηση δεδομένων SSD τουλάχιστον ένα δίσκο κάθε ημέρα, και αυτό λεει πολλά.

 

Ποιόν SSD να πάρω?

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν κάνουν όλοι οι SSD για όλες τις δουλειές. Αν ο SSD προορίζεται για τον οικιακό Η/Υ, ο οποίος κάνει βασικές εργασίες, θα πρέπει να επιλεγεί διαφορετικός δίσκος σε σχέση με αυτόν που θα επιλέγαμε για να χρησιμοποιήσουμε σε ένα datacenter όπου ο δίσκος θα έκανε λειτουργίες εγγραφής και ανάγνωσης 24/7. Θα εξηγήσουμε αμέσως γιατί. Πριν όμως, Μερικά τεχνικά θεματάκια:

Τι τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν οι SSD?

Όλοι οι SSD δίσκοι χρησιμοποιούν τεχνολογία NAND (δεν πρόκειται για ακρονύμιο, προέρχεται από τις λογικές πράξεις NOT και AND που χρησιμοποιούνται στον προγραμματισμό). Η NAND τεχνολογία έχει συγκεκριμένες ιδιότητες από τις οποίες εξαρτάται η διάρκεια ζωής του αποθηκευτικού μέσου. Για παράδειγμα, όταν γράφονται δεδομένα σε ένα NAND cell, για να επανεγγραφούν δεδομένα σε αυτό το cell, τα προηγούμενα θα πρέπει να διαγραφούν. Αυτή η εγγραφή και διαγραφή των δεδομένων γίνεται με την αποστολή ηλεκτρονίων προς τα κελιά (για να το πούμε πολύ -πάρα πολύ- απλά). Αυτά τα ηλεκτρόνια περνάνε μέσα από ένα μονωτή (insulator). H θέση και η τοποθεσία αυτών των ηλεκτρονίων καθορίζουν αν θα περάσει ρεύμα προς το κελί ή όχι και αν αυτό το κελί είναι κατειλημμένο.

Όταν γράφουμε και διαγράφουμε τα δεδομένα από ένα κελί, καθώς τα ηλεκτρόνια πηγαινοέρχονται, ο μονωτής που αναφέραμε φθείρεται σε σημείο που δυσκολεύεται να κρατήσει τα ηλεκτρόνια στη θέση που θα έπρεπε να είναι, με αποτέλεσμα να έχουμε διαρροή ή/και αδυναμία να καθοριστεί αν τα ηλεκτρόνια βρίσκονται εκεί που πρέπει.

Αυτό με τη σειρά του εξηγεί τον "πεπερασμένο αριθμό εγγράψιμων κύκλων" που αναφέρουμε συχνά. Σημαίνει ότι η ίδια η τεχνολογία flash έχει περιορισμό στον αριθμό των αναγνώσεων και εγγραφών των δεδομένων.

Πόσο χρόνο ζωής έχουν οι SSD?

Πώς μετρείται αυτός ο χρόνος ζωής των δίσκων SSD?

ποσο χρονο ζωης εχουν οι ssd

  1. Αυτό μετρείται από έναν δείκτη που λέγεται P/E. Σημαίνει Programmed/Erased και μετρείται σε κύκλους. Πρόκειται ουσιαστικά για τον σημαντικότερο παράγοντα που δείχνει την (αναμενόμενη) διάρκεια ζωής ενός SSD. Ένας κακής ποιότητας SSD μπορεί να έχει P/E = 1000 ή και λιγότερο. Αυτός ο δίσκος θα καταρρεύσει, εκτός αν χρησιμοποιείται για εργασία που δεν απαιτεί πολλούς κύκλους (light duty). Ένας καλής ποιότητας SSD μπορεί να έχει P/E = 70.000 ή και παραπάνω, και αυτός ο δίσκος υπό κανονικές συνθήκες θα "βγάλει" την 5ετία εύκολα.
  2. Παρόμοιος δείκτης είναι το TBW, το οποίο σημαίνει Terabytes Written, που ισοδυναμεί ουσιαστικά με τον όγκο των δεδομένων που θα εγγραφούν στον SSD, πριν αυτός καταρρεύσει. Ένας καλός SSD δίσκος χωρητικότητας 500GB θα έχει TBW = 200+, δηλαδή περισσότερες από 400 φορές τη χωρητικότητά του.
  3. Τέλος, το MTBF (Mean Time Between Failures) που μετρείται σε ώρες και ουσιαστικά είναι μέτρηση αξιοπιστίας της συσκευής. Δυστυχώς όμως δεν είναι αυτό που πιστεύουν πολλοί ότι είναι. MTBF = 1.000.000 ώρες δεν σημαίνει ότι ο δίσκος θα ζήσει 1.000.000 ώρες (αυτό είναι 114 χρόνια!). Είναι δείκτης της κατασκευάστριας, η οποία το διαιρεί με το AFR (Annual Failure Rate) για να υπολογίσει πόσο θα αντέξει ένας δίσκος. Επομένως, MTBF = 800.000 σημαίνει ότι σε πλήθος 1000 δίσκων οι οποίοι δουλεύουν 8 ώρες τη μέρα, θα υπάρχει ένας δίσκος που θα χτυπάει ανά 100 ημέρες.

Ποιός είναι ο καλύτερος SSD για να πάρω?

Tι σημαίνει "καλός" SSD?

Όπως είπαμε, δεν κάνουν όλοι οι SSD δίσκοι για όλες τις δουλειές.

Η βασική τους διαφοροποίηση γίνεται από τον τύπο NAND τεχνολογίας που ενσωματώνουν.

  1. SLC (Single Level Cell). Αυτοί έχουν ένα bit ανά κελί. Αυτοί οι δίσκοι παρέχουν τη μεγαλύτερη αξιοπιστία, καθώς ακόμα και αν διαρρεύσουν μερικά ηλεκτρόνια, δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αφού μας ενδιαφέρει να έχουμε την πληροφορία αν "τρέχει" ρεύμα ή όχι. Στα παρακάτω παραδείγματα θα γίνει πιο κατανοητό.
  2. MLC (Multi - Level Cell). Εδώ έχουμε δύο bits ανά κελί. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερη ακρίβεια και υπάρχει μικρότερη ανοχή στις διαρροές. Μιας και τα δεδομένα γράφονται με άσους και μηδενικά, θα πρέπει να έχουμε την πληροφορία αν το κελί περιέχει 00, 01, 10 ή 11.
  3. TLC (Triple Level Cell). Ομοίως με πριν, εδώ έχουμε 3 bits ανά κελί και άρα θα πρέπει να γνωρίζουμε αν πρόκειται για 000, 100, 110 κλπ. Επομένως, ακόμα και μικρή φθορά στον insulator και διαρροή, θα σημαίνει βλάβη στο δίσκο.
  4. QLC (Quad Level Cell). Εδώ έχουμε 4 bits ανά κελί και επομένως 16 συνδιασμούς από 1 και 0 και επομένως ακόμα και η παραμικρή φθορά θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Έτσι γίνεται κατανοητό ότι οι SLC SSD δίσκοι είναι οι πιο αξιόπιστοι - και οι πιο ακριβοί.

Πως καταλαβαίνω αν ο SSD μου θα χτυπήσει?

Πώς θα καταλάβω ότι ο δίσκος μου πρόκειται να χτυπήσει?

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όταν δείτε:

  1. Περίεργες συμπεριφορές όπως καθυστερήσεις στη λειτουργία εγγραφής ή ανάγνωσης δεδομένων,
  2. Αν ξαφνικά ο δίσκος γίνει Read - Only,
  3. Αν ο Η/Υ δεν bootάρει με την πρώτη ή αργεί να ξεκινήσει,
  4. Αν σας εμφανίζεται μήνυμα σφάλματος όταν πάτε πχ. να αποθηκεύσετε ένα αρχείο κλπ.
  5. Φυσικά, αν δείτε αρχεία να εξαφανίζονται "ως δια μαγείας" από το δίσκο, τώρα ξέρετε τι συμβαίνει και ελπίζουμε να έχετε φροντίσει για αντίγραφα.

Μιας και είπαμε για αντίγραφα,

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ Backup!

Η Northwind Data Recovery είναι εταιρία ανάκτησης δεδομένων και έχουμε να αφηγηθούμε κάθε μέρα και από μία ιστορία "τρέλας", με ανθρώπους που είχαν αποθηκευμένα δεδομένα ζωτικής σημασίας σε δίσκους 15ετίας, χωρίς αντίγραφα ασφαλείας. Μην γίνετε η επόμενη ιστορία μας, σχεδιάστε ένα αξιόπιστο τρόπο για να παίρνετε αντίγραφα ασφαλείας.

Να αγοράσω τελικά SSD?

Τελικά, δεν μου απαντήσατε, να εμπιστευτώ τον SSD μου?

Σας απαντήσαμε και με το παραπάνω. Τηρείτε αντίγραφα ασφαλείας. Αν ο δίσκος σας είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από SLC, οι πιθανότητες είναι να χτυπήσει πριν τη λήξη της εγγύησής του.

Σαφές.

Nitrus Suite

H σουίτα NITRUS SUITE έχει σκοπό την προστασία των δεδομένων του Η/Υ από κακόβουλες μετατροπές (κρυπτογράφηση, διαγραφή κλπ) και την προστασία του Η/Υ από επιμόλυνση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΟΥΙΤΑΣ:

Η σουίτα περιλαμβάνει το Nitrus Anti-Ransomware το οποίο βασίζεται στο λογισμικό Macrium Reflect με τροποποιημένο πυρήνα, ούτως ώστε να παρέχει προστασία σε περιπτώσεις επίθεσης Ransomware.

Η σουίτα περιλαμβάνει επίσης το λογισμικό AntiMalware της Malwarebytes με σκοπό την προστασία και τον καθαρισμό του Η/Υ από κακόβουλα λογισμικά, malware κλπ. 

ΝITRUS ANTI-RANSOMWARE

Το Nitrus Anti-Ransomware είναι το αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας της Northwind Data Recovery στον τομέα αντιμετώπισης επιθέσεων Ransomware.

nitrus anti-ransomware

Η Northwind Data Recovery συμμετέχει ενεργά από το 2015 στην καταπολέμηση του φαινομένου των Ransomware με δεκάδες αποκρυπτογραφήσεις στελεχών και έχοντας βοηθήσει πολλές εκατοντάδες ανθρώπους, φορείς και επιχειρήσεις, αποκρυπτογραφώντας τα δεδομένα τους. Επιβράβευση αυτής της δράσης, ήταν η ένταξη της εταιρίας στο NoMoreRansom! Project (www.nomoreransom.org), το οποίο δημιουργήθηκε από την Europol και αυτή τη στιγμή αποτελεί την #1 πηγή εργαλείων αποκρυπτογράφησης παγκοσμίως.

Παρά το γεγονός ότι η Northwind Data Recovery έχει αποκρυπτογραφήσει πολλά στελέχη Ransomware και έχει επινοήσει τρόπους για να ανακτήσει οτιδήποτε μπορεί να ανακτηθεί από τέτοιες επιθέσεις, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κατανοητό ότι οι κακοποιοί έχουν γίνει πιο έξυπνοι, πιο ευέλικτοι και τα στελέχη που διασπείρουν πολύ σπάνια θα έχουν κάποια αδυναμία που να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να ανακτήσουμε το σύνολο των δεδομένων. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα τελευταία χρόνια η ανάκτηση θα είναι μερική ή τα δεδομένα θα είναι "raw" (χωρίς δομή και χωρίς ονόματα) ή ακόμα και αδύνατη. 

Για το λόγο αυτό, η Northwind Data Recovery προχώρησε στην δημιουργία του πακέτου Nitrus Anti-Ransomware.

Πώς λειτουργεί το Nitrus Anti-Ransomware

Η λειτουργία του Nitrus Anti-Ransomware έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά:

1. Θα πάρει αντίγραφα από τα δεδομένα που θα του υποδείξει ο χρήστης και θα τα τοποθετήσει σε ένα container, σε μία τοποθεσία που θα του υποδειχθεί.

2. Σε περίπτωση επίθεσης και επιμόλυνσης από Ransomware, το εν λόγω container δεν θα μολυνθεί, δεν θα τροποποιηθεί και το περιεχόμενό του θα μείνει ανέπαφο, χάρη στην πρωτοπόρα τεχνολογία DataGuard που χρησιμοποιείται. Σε αυτήν την περίπτωση ο χρήστης θα έχει δύο ενέργειες να κάνει: α) Να καθαρίσει τον μολυσμένο Η/Υ από το κακόβουλο λογισμικό και να βεβαιωθεί ότι η αιτία για την οποία επιμολύνθηκε δεν υφίσταται πλέον και β) Να χρησιμοποιήσει το container με τα δεδομένα του για να τα επαναφέρει στη θέση τους.

Αυτό ήταν! H επιμόλυνση από Ransomware θα είναι σα να μη συνέβη ποτέ!

 

Ποιες συσκευές προστατεύει το Nitrus Anti-Ransomware

Το Nitrus Anti-Ransomware λειτουργεί μόνο σε λειτουργικά συστήματα Windows (εκδόσεις 10 και 11). 


Η έκδοση Standard απευθύνεται σε home users που θέλουν να προστατεύσουν τα δεδομένα τους σε προσωπικούς Η/Υ, ενώ η έκδοση Server απευθύνεται σε εταιρίες που μέλημά τους είναι η προστασία Windows Server όλων των τύπων. 

Σε περίπτωση επιμόλυνσης με Ransomware

To Nitrus Anti-Ransomware δεν επέχει θέση αντιικής προστασίας, δεν αντικαθιστά τα συνήθη προγράμματα αντιικής προστασίας (antivirus) τα οποία θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι παρόντα και να λειτουργούν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε κάθε περίπτωση, ενημερωμένα και στις τελευταίες τους εκδόσεις.

Η παρουσία του Nitrus Anti-Ransomware δεν επηρεάζει ούτε τα κενά ασφαλείας που τυχόν έχει κάποιος ηλεκτρονικός υπολογιστής, ούτε μπορεί να αποτρέψει τυχόν λάθη του χρήστη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία πιθανώς να προκαλέσουν επιμόλυνση από Ransomware.

Αντίθετα, σε περίπτωση επιμόλυνσης από Ransomware, αυτή θα ολοκληρωθεί κανονικά και το Nitrus Anti-Ransomware δεν θα λάβει μέτρα αποτροπής της.

Όμως, το Nitrus Anti-Ransomware θα εμποδίσει το κακόβουλο λογισμικό στο να επιμολύνει τα αρχεία Backup που έχουν προηγουμένως δημιουργηθεί από το λογισμικό.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που επιμολύνθηκε, θα πρέπει να καθαριστεί από το κακόβουλο λογισμικό και να επανέλθει στην πρότερη λειτουργική κατάσταση.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Αν έχετε πέσει θύμα Ransomware είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε η επιμόλυνση. 

    Εφόσον πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα (phising, malspam, cracked software κλπ), είναι σημαντικό να το αναγνωρίσετε και να γίνει μάθημα για το μέλλον έτσι ώστε να μην επαναληφθεί. Ζητήστε την βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζουν παραπάνω για να σας συμβουλέψουν σχετικά με πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε για να μην πέσετε θύμα ξανά.

    Εφόσον πρόκειται για στοχευμένη επίθεση, θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε τη βοήθεια ειδικών προκειμένου να θωρακιστεί το δίκτυό σας και να κλείσουν τρύπες ασφαλείας που προφανώς υπάρχουν.
  • Το Ransomware δεν είναι ιός. Ο ιός (virus) έχει την τάση να πολλαπλασιάζεται και να μεταδίδεται. Το Ransomware δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Είναι ένα λογισμικό, το οποίο τρέχει μία φορά και στη συνέχεια παραμένει ανενεργό μέχρι να εκτελεστεί ξανά. Αυτό σημαίνει ότι αν ο υπολογιστής σας μολύνθηκε και η ενέργεια ολοκληρώθηκε, κατά κανόνα δεν υπάρχει θέμα διασποράς της μόλυνσης σε άλλες συσκευές που θα μπουν στον υπολογιστή εκ των υστέρων. ΟΜΩΣ, συσκευές οι οποίες ήταν συνδεδεμένες στον υπολογιστή τη στιγμή της επιμόλυνσης (εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δικτυακοί δίσκοι απροστάτευτοι, USB στικάκια κλπ), θα κρυπτογραφηθούν εξίσου.

  • Αν εσείς ή κάποιος γνωστός σας πέσει θύμα Ransomware, τα δεδομένα κρυπτογραφηθούν καθώς δεν υπήρχε προστασία και δεν υπήρχαν αντίγραφα ασφαλείας ή τα αντίγραφα ήταν χρονικά ξεπερασμένα, τότε συστήνουμε καταρχάς ψυχραιμία, κατά δεύτερον ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και κατά τρίτον μην μπείτε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους κακοποιούς και μην προσλάβετε μεσάζοντες για να διαπραγματευτούν εκ μέρους σας.
  • Τηρείτε πάντα τα λογισμικά σας ενημερωμένα και μην κατεβάζετε ή χρησιμοποιείτε πειρατικά (σπασμένα) προγράμματα. Εκτός του ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και ανήθικο, είναι -πλέον- και επικίνδυνο, καθώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επιμολύνσεων με Ransomware προέρχονται από αυτές τις πηγές.

 

ΕΚΔΟΣΗ STANDARD
EΚΔΟΣΗ SERVER

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ RANSOMWARE
BLOG

 

Επικοινωνία με τη Northwind Data Recovery

Περισσότερα Άρθρα...

  1. 404

Πιστοποιήσεις Ανάκτησης Δεδομένων

Πιστοποιημένο εργαστήριο ανάκτησης δεδομένων ISO9001ISO9001 iconISO27001Πιστοποιημένο εργαστήριο ανάκτησης δεδομένων ISO27001

ISO9001download icon 

H Northwind Data Recovery, διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων υψηλής ποιότητας με πιστοποίηση ISO9001. Πιστοποιητικό ISO9001.

ISO27001download icon

H Northwind Data Recovery, διασφαλίζει τις διαδικασίες ασφάλειας των πληροφοριών και των δεδομένων κατά την ανάκτηση με πιστοποίηση ISO27001.  

Find us

Official Blog of Northwind data recovery

ανακτηση δεδομενων clean room northwind data recovery

ηχος χαλασμενου σκληρου δισκου

Συχνές Ερωτήσεις

  • για Σκληρούς Δίσκους >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων Ο δίσκος μου χτύπησε!! Τι να κάνω? Αν διαπιστώσετε πρόβλημα στο μέσο Read More
  • για συστήματα RAID >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων συστημάτων RAID Το σύστημα RAID / NAS Box σταμάτησε να λειτουργεί. Τι να κάνω? Αν Read More
  • για USB & Memory Stick >

    Συχνές Ερωτήσεις USB & Memory Stick Το USB Stick δεν αναγνωρίζεται. Τι να κάνω? Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που Read More
  • 1

Εταιρίες που μας εμπιστεύτηκαν την ανάκτηση δεδομένων τους