Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

WD2002FYPS

Παρακάτω αναφέρονται πραγματικά προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει στα εργαστήριά μας με τους δίσκους WD2002FYPS της Western Digital.
Δεν σχετιζόμαστε με την κατασκευάστρια εταιρεία και οι πληροφορίες που παρέχουμε βασίζονται καθαρά στην εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από αυτούς τους δίσκους. Δεν ισχυριζόμαστε το παραμικρό όσον αφορά την αξιοπιστία τους. Στα εργαστήριά μας καταφθάνουν μόνο δίσκοι που έχουν ελαττώματα, ως εκ τούτου δεν μπορούμε να έχουμε στατιστικά για την αξιοπιστία τους ή όχι.

Ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων Western Digital WD2002FYPSΟι δίσκοι της σειράς αυτής αποτελούν τη συνέχεια της εκπληκτικής RE3, κωδική ονομασία RE4-GP (Raid Edition). Η φιλοσοφία της εταιρείας σε αυτή τη σειρά είναι ίδια, ενώ έχει κληρονομήσει τα καλά στοιχεία της προκατόχου της. Η διαφορά της σειράς RE4-GP από την RE4 είναι ο οικολογικός τους χαρακτήρας, με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Κατά τ' άλλα οι δίσκοι διατηρούν τα ίδια χαρακτηριστικά:
Απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής, εξαιρετικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων, 5 χρόνια εγγύηση και φανταστική σταθερότητα.
Σπάνια βλέπουμε αυτούς τους δίσκους στο εργαστήριο με προβλήματα.

Παρ' όλα αυτά ο δίσκος αυτός μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα στο PCB του. Οι δίσκοι αυτοί είναι ευαίσθητοι στην υπερθέρμανση, και κακή παροχή ρεύματος ή αυξομείωση της τάσης είναι αρκετή για να καταστραφούν τα μικροτσιπ του PCB με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στα δεδομένα. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε την πλακέτα με μία από άλλον δίσκο, αλλά οι πιθανότητες να πάρετε δεδομένα είναι σχεδόν μηδαμινές. Ο λόγος είναι ότι οι σύγχρονοι δίσκοι έχουν "ζευγαρωμένα" την πλακέτα με το σετ κεφαλών, με αποτέλεσμα, αν οι κεφαλές ή το PCB πάθουν ζημιά, τότε θα πρέπει να αλλαχτούν μαζί. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γίνει και προγραμματισμός του νέου PCB προκειμένου να αναγνωρίσει τις κεφαλές.

Αν ο δίσκος σας παρουσιάζει τέτοια προβλήματα τότε η Northwind μπορεί να ανακτήσει τα δεδομένα σας. Στα εργαστήριά μας έχουν εξειδικευμένο εξοπλισμό με τον οποίο τροποποιούμε ένα PCB και με ειδικό λογισμικό το προγραμματίζουμε ώστε να μπορεί να διαβάσει σωστά τα δεδομένα του δίσκου.

Το δεύτερο κατά σειρά πρόβλημα που έχουμε δει σε αυτούς τους δίσκους, οφείλεται και πάλι στην υπερθέρμανση η οποία αυτή τη φορά χτυπάει τις κεφαλές του δίσκου. Είναι σπάνιο πρόβλημα, αλλά παρουσιάζεται σε δίσκους που έχουν ταλαιπωρηθεί δουλεύοντας σε κακές συνθήκες (ελλειπής εξαερισμός, υψηλές θερμοκρασίες κλπ). Σε αυτές τις περιπτώσεις ο δίσκος αναγνωρίζεται από το BIOS όμως κάνει έναν επαναλαμβανόμενο θόρυβο σαν να ξύνεται η επιφάνεια. Στη συνέχεια ο δίσκος δεν εμφανίζεται στον Η/Υ και η προσπέλαση των αρχείων είναι στην καλύτερη περίπτωση προβληματική, αν όχι αδύνατη.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να ανακτήσουμε δεδομένα από το δίσκο σας.

Στους δίσκους Western Digital είναι πιθανό μόλις κάνουν spin up, οι κεφαλές να χτυπάνε από το ξεκίνημα (ακούστε ήχους από τέτοια τυπικά σφάλματα εδώ). Τις περισσότερες φορές αυτό είναι σημάδι κατεστραμμένων κεφαλών. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι πολύ σημαντικό να γίνουν σωστά διαγνωστικά στο δίσκο προκειμένου να εξαλειφθεί η περίπτωση το πρόβλημα να προέρχεται από σφάλμα στο firmware ή πρόβλημα στο PCB, κάτι που επίσης θα μπορούσε να προκαλέσει clicking.

 

Find us

Official Blog of Northwind data recovery

ανακτηση δεδομενων clean room northwind data recovery

ηχος χαλασμενου σκληρου δισκου

Συχνές Ερωτήσεις

  • για Σκληρούς Δίσκους >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων Ο δίσκος μου χτύπησε!! Τι να κάνω? Αν διαπιστώσετε πρόβλημα στο μέσο Read More
  • για συστήματα RAID >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων συστημάτων RAID Το σύστημα RAID / NAS Box σταμάτησε να λειτουργεί. Τι να κάνω? Αν Read More
  • για USB & Memory Stick >

    Συχνές Ερωτήσεις USB & Memory Stick Το USB Stick δεν αναγνωρίζεται. Τι να κάνω? Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που Read More
  • 1